L’Ajuntament proposa Montserrat Duch per a les distincions que atorga el Consell Comarcal

El ple de l’Ajuntament de Constantí ha aprovat aquest dijous, 28 de maig, la proposta del consistori a la concessió de distincions de mèrit que atorga el Consell Comarcal del Tarragonès. En aquest sentit, el ple ha ratificat la proposta del nomenament a la senyora Montserrat Duch Plana, Doctora en Història per la Universitat de Barcelona (1987) i Catedràtica d’Història Contemporània del Departament d’Història i Història de l’Art, de la URV (2011). Ha publicat una quinzena de llibres: La història social del segle XX en els seus vessants català, espanyol i europeu constitueix una de les seves línies d’investigació que completa amb la dedicada a les polítiques de memòria i els usos públics de la història i de la història de les dones. L’any 2012 rebia la Distinció Honorífica de Filla Predilecta de Constantí 2011, atorgada per l’Ajuntament. L’any 2017 cedia el seu Fons Bibliogràfic a la Biblioteca Municipal de Constantí, en la qual compta amb un espai que porta el nom de Fons Montserrat Duch Plana.

Es tracta de la sisena convocatòria de la concessió de distincions de mèrits als Serveis Distingits que atorga el Consell Comarcal del Tarragonès amb l’objectiu d’honorar persones o entitats en mèrits a la labor realitzada o conducta seguida que hagin contribuït a augmentar el prestigi d’un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt. Aquestes distincions s’atorguen a les persones o entitats de la comarca que s’hagin distingit en una continuada labor cultural, científica, econòmica, social o urbanística. Les propostes per atorgar aquesta distinció han de ser presentades pels Ajuntaments dels municipis del Tarragonès, a proposta del Ple de l’Ajuntament.

Óscar Sánchez, alcalde de Constantí.