L’alcalde de Constantí compareix avui dimarts a la comissió sobre l’explosió a IQOXE

L’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, compareixerà avui dimarts a la Comissió d’Estudi de la Seguretat de la Petroquímica del Parlament de Catalunya, que tindrà lloc per videoconferència. Es tracta d’una comissió d’estudi creada arran de l’explosió a l’empresa Iqoxe el passat 14 de gener, en què van morir tres persones, dos treballadors –un d’ells veí de Constantí- i una persona que es trobava al seu domicili de Torreforta. Avui dimarts també compareixeran els alcaldes de Tarragona, Pau Ricomà; de La Canonja, Roc Muñoz; de Vila-seca, Pere Segura; i del Morell, Eloi Calbet. Les compareixences començaran a les quatre de la tarda. El Parlament de Catalunya emetrà en línia la sessió de la Comissió al Canal Parlament del seu web https://www.parlament.cat.

Després de l’explosió a Iqoxe els representants dels municipis propers, com l’alcalde de Constantí, van mostrar la seva disconformitat amb la gestió de les emergències per part de Protecció Civil. El batlle constantinenc, Óscar Sánchez, va lamentar l’actuació del CECAT i va manifestar que la problemàtica principal va estar en el retard de l’arribada d’informació oficial a través del CECAT, la qual va provocar confusió i dilació en la presa de decisions. A banda, el consistori constantinenc lamenta que “es va demanar confinar la població de Constantí via Twitter sense haver estat informat l’alcalde d’aquest extrem”, i recorda que “Twitter no és un canal oficial de comunicació”.

A més, Óscar Sánchez exposarà les contradiccions comunicatives del passat 15 de febrer quan es va produir un accident a unes de les refineries de Repsol provocant una concentració de gas tòxic. Protecció Civil va publicar una alerta a Twitter recomanant el confinament de l’Institut de Constantí però no de la resta de centres de la població, tot i que després el CECAT va informar oficialment que les concentracions de sulfhídric no eren tòxiques.


Óscar Sánchez, alcalde de Constantí.