El govern retira el concert als col·legis Turó i Aura

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat que el govern no renovarà el concert educatiu a les escoles que segreguen per sexe. La mesura afecta a les escoles Turó de Constantí, i l’Aura de La Canonja. El Departament d’Educació justifica la revocació del concert perquè “no compleixen el principi de coeducació per mitjà de l’escolarització mixta, que ha d’ésser objecte d’atenció preferent, segons la LEC”. Ara bé, donada la situació excepcional per la pandèmia de coronavirus, la Generalitat concedeix un any de pròrroga a aquestes escoles per evitar «el greu perjudici per a les famílies d’assabentar-se que el centre no estarà concertat el curs vinent».

En total hi ha 11 centres educatius de Catalunya que queden exclosos del concert educatiu i que pertanyen majoritàriament a institucions religioses. A banda de les escoles Turó i Aura, la mesura afecta també a les escoles Canigó, Bell-lloc del Pla, Les Alzines, Pineda, Xaloc, Institució Lleida, Esc. Fam. Agr. Campjoliu -de l’Arboç-, La Vall, La Farga i Viaró.