Es mantenen les franges horàries a Constantí fins que es passi a la fase 2

El govern espanyol ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) una ordre segons la qual s’eliminen les franges horàries en municipis de menys de 10.000 habitant que estiguin en fase 0 i 1. A més, podran obrir bars i restaurants per al seu consum a l’interior amb certes condicions. Aquesta disposició entra en vigor aquest mateix divendres. Els municipis han de tenir una densitat inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat.

En el cas de Constantí, tot i ser un municipi de menys de 10.000 habitants, compta amb una densitat de població superior a la ràtio requerida, concretament de 211’07 habitants per quilòmetre quadrat. Per tant, Constantí queda exclòs i al municipi continuaran vigents les restriccions actuals, a l’espera de passar a la fase 2 del procés de desescalada. D’aquesta manera, es mantenen les franges horàries de sortida per a majors de 14 anys per a passejar i activitat física de 6 a 10 h i de 20 a 23 h; majors de 70 anys de 10 a 12 h i de 19 a 20 h; i menors de 14 anys de 12 a 19 h. Els bars i restaurants seguiran amb el servei només de terrassa.

Recordem que el Govern ha demanat a l’executiu de Pedro Sánchez que el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran puguin passar a la fase 2 del desconfinament a partir de dilluns que ve. La petició s’ha fet en el marc de la ronda de reunions bilaterals que el govern espanyol manté amb les autonomies per avançar en el que anomena ‘Pla de transició cap a una nova normalitat’.