El MNAT torna a obrir després de dos mesos amb aforament limitat, mascaretes i gel hidroalcohòlic

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) ha tornat a obrir al públic aquest dimarts l’exposició ‘Tàrraco/MNAT’ al Tinglado 4, dins la fase 1 de la desescalada vigent des de dilluns passat. El primer gran museu públic que torna a l’activitat després del confinament ha aixecat la persiana amb restriccions. L’aforament està limitat a un terç, s’han col·locat mampares a la recepció i s’ofereix gel hidroalcohòlic als visitants, que han de dur mascareta i respectar distàncies. La direcció estima que enguany el MNAT perdrà més del 50% de les visites i dels ingressos arran de la covid-19.

Amb el lema ‘Obrim el MNAT. Recuperem el nostre espai’, l’equipament museístic convida des d’aquest dimarts els ciutadans a visitar l’exposició del Moll de Costa de Tarragona, que serà gratuïta fins al 31 de maig. La visita es pot fer individualment o en grups de convivència, i de moment queda limitada als residents a la regió sanitària Camp de Tarragona per les restriccions de mobilitat vigents.

La directora del MNAT, Mònica Borrell, ha apuntat a l’ACN que han adoptat mesures que ja s’han convertit en rutina en la vida diària. “Tot i que ens veiem amb mascareta i demanem als visitants que entrin amb protecció i precaució, estem en la fase d’anar normalitzant l’activitat en tots els sentits, també el de la cultura i el patrimoni”, ha afirmat. Segons Borrell, de la mateixa manera que el petit comerç recupera la normalitat, “aquí pots venir a un espai agradable i tranquil on et podràs retrobar amb la Medusa, l’August i altres referents patrimonials”.

El MNAT ja està treballant en la reobertura de la Vil·la romana de Centcelles a Constantí, dels Munts a Altafulla i la Necròpolis a Tarragona. Tot i que la fase 2 permet la visita d’aquests espais, s’esperaran a obrir-los a principis de juny per acabar de coordinar els equips per tal de complir amb totes les mesures.