L’Ajuntament fa una valoració positiva del primer cap de setmana de tancament del carrer Major

L’Ajuntament de Constantí ha tancat aquest cap de setmana parcialment el carrer Major al trànsit de vehicles. Es tracta d’una mesura que s’aplicarà tots els caps de setmana de maig i que comporta la peatonalització del tram superior del carrer Major (des de la cruïlla amb el carrer Sant Pere fins al carrer Sant Vicenç). D’aquesta manera, es permet l’ampliació de les terrasses dels bars i establiments públics que necessitin més espai per col·locar taules i cadires sempre que s’adoptin les mesures de seguretat i distanciament social establertes en la nova normativa de sanitat. Cal tenir present que, com estableix la normativa durant aquesta Fase 1 del desconfinament, en cap cas no es podrà superar el 50% de les taules permeses a l’any immediatament anterior en base a la corresponent llicència municipal.

Es tracta d’una nova mesura municipal adreçada als bars i establiments que vegin reduïda la seva capacitat d’acollir clients mentre duri la fase de desescalada programada pel govern, i que ha estat rebuda de manera molt positiva. A més, aquesta mesura permetrà que els ciutadans i ciutadanes que surtin a passejar o a fer exercici durant les franges horàries permeses, puguin respectar amb més facilitat les distàncies de seguretat. Aquesta iniciativa, que en funció de la seva acceptació es podria mantenir durant els propers mesos, es podrà fer extensiva a altres zones del nucli urbà un cop s’estudiï i es valori des d’una perspectiva de mobilitat i seguretat vial.

Óscar Sánchez, alcalde de Constantí.