Constantí preveu destinar 2 milions d’euros per reactivar l’economia local

L’Ajuntament de Constantí preveu destinar 2 milions d’euros per reactivar l’economia local, amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la pandèmia ocasionada pel coronavirus. El consistori presentarà un pla de reactivació de l’economia que haurà de ser ratificat pel ple municipal, previst per a l’últim dijous d’aquest mes de maig. Així ho ha anunciat l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, a través de les seves xarxes socials.

Dels 2 milions d’euros que es preveuen destinar, uns 700.000 aniran a ajudes i polítiques per famílies, comerços i entitats. La resta es destinaran a cobrir el cost dels equipaments municipals que s’han tancat durant aquest confinament, com és el cas del pavelló poliesportiu o la llar d’infants.

D’aquesta manera, l’alcalde ha avançat que s’ha decidit ajornar grans inversions que s’havien d’executar aquest 2020 i destinar els estalvis municipals a ajudar a les famílies i al teixit comercial. D’altra banda, Óscar Sánchez ha explicat que s’aprovarà una subvenció directa de fins a 1.500 euros destinada a comerços i autònoms que s’hagin vist afectats per l’estat d’alarma, unes ajudes que seran compatibles amb altres subvencions estatals o autonòmiques.

A més, l’Ajuntament ha decidit també suspendre fins a l’any 2022 la taxa d’ocupació pública. Pel que fa a la resta de tributs municipals, l’alcalde ha anunciat que s’ha ampliat el termini de pagament i podran ser fraccionats sense interessos. D’altra banda, es duplica la partida d’ajuts d’urgència social a les famílies, repartiment d’aliments bàsics, material escolar i material sanitari.

✅ PLA DE REACTIVACIÓ CONSTANTÍ 2020‼️🥖👨‍👨‍👧 Dupliquem la partida d’ajuts d’urgència social a les famílies, repartiment d’aliments bàsics, material escolar i material sanitari. 🛍⚒ Ajuts de fins a 1.500€ per al comerç local i autònoms. 🍒☕️Condonació de taxes del mercat municipal i terrasses fins a finals de 2021. 👩🏻‍💻🖇Creació de l’oficina única per a la gestió de tots els ajuts. #FemConstanti #EstimemConstanti

Posted by Oscar Sanchez Ibarra on Friday, 15 May 2020