La Biblioteca Municipal amplia el servei de préstec fins a l’1 de juliol

La Biblioteca Municipal de Constantí ha informat avui que es torna a ampliar el període per retornar llibres en préstec fins a l’1 de juliol. D’aquesta manera, com que continua vigent l’estat d’alarma i el confinament, no cal anar a la Biblioteca a tornar els llibres ara. Les instal·lacions continuen tancades fins a nou avís amb motiu de la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus.

Tot i que Constantí està des d’aquest passat dilluns en la fase 1 de la desescalada, en què es permet la reobertura parcial de les biblioteques, encara no se sap la data d’obertura de la Biblioteca constantinenca. A hores d’ara s’estan duent a terme els treballs necessaris per adaptar els seus espais i serveis als requeriments recollits a l’ordre ministerial del 9 de maig. Per tal de facilitar l’adopció de les mesures necessàries, la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Departament de Cultura ha elaborat un seguit de recomanacions tècniques.

Els serveis que podran dur a terme durant la fase 1 són: servei de préstec, retorn de documents i servei d’informació bibliogràfica, que es recomana fer per telèfon i altres mitjans telemàtics. Els usuaris no podran tenir accés en cap cas a la col·lecció general de documents de la biblioteca ni usar els espais de la biblioteca com a sala d’estudi, tampoc és permès l’ús dels ordinadors públics ni altres dispositius. Per tal de garantir la seguretat, els documents retornats pels usuaris es posaran en quarantena durant un període mínim de 14 dies, passat aquest termini, el document tornarà a estar disponible per a ser prestat.