L’Ajuntament de Constantí se suma a la celebració del Dia Internacional contra l’homofòbia

El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l’Homofòbia, i l’Ajuntament de Constantí se suma a la Declaració contra l’Homofòbia: la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia. Des que el 1990, l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l’Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia. El Govern de la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments i les institucions catalanes, el Consell Nacional LGBTI i les entitats s’adhereixen a aquesta jornada, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o les seves orientacions sexuals i afectives.

D’altra banda, des del Consell Comarcal del Tarragonès s’ofereix un servei d’atenció integral per l’LGBTI del Tarragonès (SAI). El SAI és un servei d’atenció integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere, que desenvolupa polítiques contra la discriminació per motiu d’identitat o expressió de gènere i orientació sexual. Aquest recurs es posa en funcionament amb l’objectiu de donar resposta a aquestes situacions de discriminació i també a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania de la comarca del Tarragonès en relació a la diversitat sexual i de gènere.

Mariana Buger, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Constantí.