Afepasa construirà una planta de 5.000 metres quadrats a Constantí

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Constantí ha aprovat aquest dimecres la llicència urbanística per a la construcció d’un magatzem al Polígon Industrial, sol·licitat per AFEPASA (Azufrera y Fertilizantes Pallarés S.A). L’empresa, té previst construir una nova planta de 5.000 metres quadrats al seu centre de producció a Constantí, que s’uniran als 15.000 m2 que ja ocupen avui les seves instal·lacions. Aquesta nova planta permetrà la fabricació de bioestimulants destinats a usos agrícoles i la creació de nous llocs de treball. La planta, que suposarà una inversió de prop de 8 milions d’euros, està previst que entri en funcionament el 2022.

Fundada a Tarragona l’any 1893 per Joan Pallarès, Afepasa és un dels líders mundials en fertilitzants i fitosanitaris agrícoles a partir del sofre, una de les aplicacions autoritzades en agricultura ecològica i àmpliament utilitzada en el sector de la vinya. L’empresa està en constant creixement. L’any 2002 es va inaugurar el centre de producció de Constantí, una de les refineries de sofre més modernes d’Europa, constituïda sota el concepte d’un desenvolupament durador i sostenible en el futur.