Constantí entra avui a la fase 1 del pla de desconfinament

Constantí ha entrat aquest dilluns, 11 de maig, a la fase 1 del pla de desescalada juntament amb les regions sanitàries de Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Alt Pirineu i Aran. En aquesta fase es permeten les reunions privades de fins a 10 persones –en domicilis, associacions o seu socials- tot respectant les normes de seguretat i higiene, es poden fer desplaçaments a segones residències dins la mateixa regió sanitària i es mantenen les franges horàries als municipis grans. D’altra banda, es permet la reobertura dels hotels, establiments turístics i comerços encara tancats al públic per l’estat d’alarma, sempre que aquests últims no superin els 400 m2 de superfície.

També hi haurà una reobertura parcial de les terrasses de bars i restaurants –al 50% d’ocupació-, i una obertura igualment limitada de biblioteques, museus, cinemes, teatres i espectacles culturals. Cal dir que en el cas de la Biblioteca Municipal de Constantí encara no es pot avançar la data de reobertura, ja que s’està treballant amb l’Ajuntament i la Generalitat per tal d’adoptar les mesures necessàries. El batlle constantinenc, Óscar Sánchez, ha fet a Constantí Ràdio una valoració de l’entrada en la fase 1 de desconfinament.

Protecció Civil assenyala que tot i que es pot entrar i sortir dels municipis –en la fase 1-, la Generalitat recomana limitar al màxim aquesta mobilitat “si no és imprescindible”. L’organisme de la Generalitat adverteix però que no es pot anar a un municipi situat fora de la regió sanitària si no es per causes justificades (feina, salut o atenció persones dependents) o de força major, i que només es podrà anar a les segones residències situades dins la regió sanitària del domicili propi. En paral·lel, continua sense ser obligatori portar guants i mascareta al carrer -tot i que és recomanable- i es permet utilitzar els espais comunitaris dels edificis, tot respectant la limitació de grups de màxim 10 persones i amb mesures de seguretat.