L’atur es dispara en més de 80 persones a l’abril a Constantí

La crisi sanitària pel coronavirus continua disparant les xifres de l’atur. Constantí ha tancat el mes d’abril amb 696 persones aturades, 82 més que respecte al mes de març, segons les dades que ha fet públiques aquest dimarts el Ministeri de Treball. La taxa d’atur registral se situa en el 20,33%. Si ho comparem amb les dades d’ara fa un any, l’atur a Constantí ha augmentat respecte l’abril de 2019, quan es va situar en 521 persones aturades.

Aquest mes d’abril ha deixat sense feina 6.172 persones al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Representa un increment del 12% respecte al mes anterior i eleva la xifra total de desocupats en 57.685 persones, segons les dades que ha donat a conèixer el Ministeri de Treball. En comparació amb el mateix mes de l’any passat, l’atur ha crescut en 13.005 persones, en concret, un 29,11% d’augment.

De les 57.685 persones aturades, 26.093 són homes i 31.592 dones. En relació a l’edat, del global de desocupats, uns 5.000 són menors de 25 anys. La contractació s’enfonsa i cau fins a un 40%. Aquestes dades, a més, no comptabilitzen el gruix d’ERTO presentats per la crisi de la covid-19. La immensa majoria dels desocupats pertanyen al sector serveis, precisament un dels més tocats per l’estat d’alarma per la covid-19 -perquè és on hi ha comerç i hostaleria.