La generació de residus de la fracció resta cau un 3,4% a l’abril a Constantí

La generació de residus de la fracció resta als vuit municipis que formen part de la mancomunitat de Sirusa ha caigut un 16,9% a l’abril, de mitjana. Durant el primer mes sencer en estat d’alarma, la brossa recollida a Constantí, Tarragona, la Canonja, Reus, Valls, Salou, Cambrils i Vila-seca ha arribat a les 8.182 tones, davant les 9.846 de l’abril del 2019. Al març, amb només mig mes de confinament, la reducció va rondar el 5%, de mitjana. La davallada és més acusada en les zones amb més activitat turística o d’oci, i també reflecteix el tancament dels negocis de la restauració i comerç.

D’altra banda, la incineradora de Sirusa a Tarragona ha gestionat 728 tones de residus sanitaris durant la pandèmia -127 tones al març i 602 a l’abril. A l’abril, el municipi on més ha caigut la generació de la fracció resta per l’aturada de l’activitat és Salou, amb una disminució del 56,5%. A Cambrils la disminució ha estat del 20,2% i a Vila-seca del 12,6%. A Tarragona i la Canonja, que comparteixen servei, la davallada s’ha situat en un 12,2%. A Valls la disminució ha estat més moderada, del 4,5%, mentre que a Reus ha caigut un 3,5% i a Constantí un 3,4%.

Al març, malgrat que només es van viure dues setmanes de confinament, la davallada a Salou va ser del 15%. A Valls va fregar el 8%, mentre que a Tarragona i la Canonja es va situar en el 5,7%. En la resta de municipis la variació va ser menys significativa: un 3,6% menys a Vila-seca, un 2,9% menys a Constantí, un 2,4% menys a Reus i un 0,2% menys a Cambrils.

Segons Sirusa, la comparativa dels residus gestionats durant els mesos de març i abril dona resultats de lleugera disminució, de l’ordre de l’1,5%, entre el 2018 i 2019. La mancomunitat ho atribueix a la millora continuada en la recollida selectiva. D’altra banda, la incineradora del polígon Riu Clar de Tarragona ha gestionat 728 tones de residus sanitaris derivats de la crisi de la covid-19, 127 al març i 602 tones a l’abril. Els residus provenen majoritàriament de l’àmbit hospitalari de la demarcació de Tarragona, però també n’ha rebut de la Conca d’Òdena i, puntualment, de la comunitat de Madrid.