Unió de Pagesos busca treballadors per a la campanya agrària d’aquest any

El Sindicat Unió de Pagesos ha fet una crida a persones que es troben en situació d’atur per tal que es puguin incorporar als llocs de treball disponibles durant la campanya agrària d’aquest any. L’Oficina Municipal de Treball de l’Ajuntament de Constantí informava aquest dilluns de la crida que fa el Sindicat Unió de Pagesos per garantir la cobertura d’aquests llocs de treball i que hi hagi fruita i verdures durant les properes setmanes. Les persones interessades a treballar al camp durant la pròxima campanya han d’enviar les dades o CV a campanyaagraria2020@uniopagesos.cat . Les demandes es gestionaran tenint en compte el factor de proximitat.

La campanya agrària 2020 implicarà la realització de «prop de 10.000» contractes a la demarcació de Tarragona al llarg dels pròxims mesos, segons estimacions aproximades d’Unió de Pagesos que gestiona la borsa de treballadors. Unió de Pagesos ha explicat que han fet aquesta crida perquè preveuen que els temporers que venien habitualment de l’estranger no ho podran fer enguany a causa de la Covid-19 o no donarà temps d’assegurar el seu desplaçament i l’habitatge. Des d’Unió de Pagesos s’ha informat també que fan una crida a la gent perquè vinguin a fer de temporers, i que entre d’altres, se’ls oferirà allotjament.

En aquest sentit, el govern espanyol va aprovar el passat mes d’abril un decret per facilitar la contractació temporal d’aturats, que podran seguir cobrant la seva prestació, i persones migrants per pal·liar la manca de temporers al camp. D’altra banda, s’exclou els treballadors afectats per ERTO pel coronavirus o autònoms que rebin la prestació per cessament d’activitat.