UGT i CCOO a Tarragona plantegen l’1 de Maig com un “homenatge” als treballadors essencials en la crisi del coronavirus

UGT i CCOO a Tarragona volen dedicar l’1 de Maig a “homenatjar” i posar en valor tots els treballadors dels serveis essencials en la crisi del coronavirus. Sota el lema ‘Salut, treball i justícia social. La prioritat és la vida’, s’ha convocat una manifestació i una lectura de manifest virtuals a Tarragona, en una convocatòria que s’estén arreu del país. L’altre element reivindicatiu de la jornada d’aquest divendres és la “urgència extrema” dels treballadors a l’atur. Segons els sindicats, la meitat dels 41.000 aturats al Camp de Tarragona no perceben cap tipus de prestació. UGT i CCOO consideren que aquesta crisi ha fet aflorar “vells debats”, com les retallades en sanitat, que cal aprofitar per reobrir i afrontar amb les administracions.

Els sindicats ja havien denunciat moltes residències d’avis del territori, que ara amb la crisi de la covid-19 es troben en situació molt complicada. Diuen que ja s’esperaven que algun dia acabaria sortint la problemàtica. Segons Joan Llort, secretari general de la UGT de Tarragona, “la sanitat, o privada o pública, l’invent del concertat és un negoci”. “Amb diner públic no es pot fer negoci, no pot estar en mans d’empreses multinacionals, l’administració n’ha de tenir el control”, etziba. “Ara la Generalitat n’ha assumit la gestió -de les residències afectades-, però en un futur aquest sector ha d’estar sota el paraigües de l’administració “, ha afegit Mercè Puig, secretària general de CCOO de Tarragona.