Les farmàcies comencen a repartir mascaretes gratuïtes

Les farmàcies de Constantí, igual que les de la resta de la demarcació de Tarragona, han començat a distribuir aquest dilluns les mascaretes de la partida de 14 milions anunciada pel Govern de la Generalitat. En el marc de la campanya sanitària “Mascareta Salut”, cada oficina de farmàcia disposarà, aquesta setmana, de 450 mascaretes per distribuïr entre la població que les necessiti de manera inmediata per la seva vulnerabilitat o activitat laboral.

La primera de les mascaretes sanitàries serà gratuïta presentant la targeta sanitària individual. Les successives costaran 0,76 € per mascareta, que es correspon amb el preu fixat per a la campanya per part del Departament de Salut, sense que la distribució ni les oficines de farmàcia tinguin cap benefici. Al marge d’aquesta campanya, si un ciutadà vol disposar de més mascaretes, la farmàcia li proveirà a preu de mercat si en disposa d’existències.

La campanya, amb el suport del Departament de Salut, s’emmarca en un projecte liderat en el seu origen des del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya  conjuntament amb altres agents de la cadena de proveïment del medicament. Inicialment, el nombre màxim de mascaretes que es podran dispensar serà d’1 mascareta per persona i, en funció de la disponibilitat futura d’estoc, es podria ampliar el nombre màxim i modificar el període de dispensació, fins a haver distribuït el total.

Tenint en compte que les mascaretes arribaran de manera gradual i que aquesta primera tramesa serà insuficient per abastir a tota la població, es demana a la ciutadania que actuï amb responsabilitat, que no trenqui el confinament vigent i que vagi a la farmàcia a retirar la mascareta només si realment la necessita de manera immediata.