Les escoles Centcelles i Mn. Ramon Bergadà valoren amb prudència les mesures anunciades per Educació i afronten amb incertesa el tercer trimestre

Les escoles Centcelles i Mossèn Ramon Bergadà han valorat a Constantí Ràdio la mesura anunciada aquest dimecres per la Ministra d’Educació en la qual s’ha determinat que tots els alumnes de primària, secundària i primer de batxillerat passaran de curs com a “norma general” i els repetidors seran uns casos molt “excepcionals”.

Així ho han acordat el govern espanyol i les comunitats autònomes que també han decidit que aquest curs no s’allargarà més enllà del juny, tot i l’aturada pel coronavirus, i que el tercer trimestre servirà principalment per repassar i reforçar les matèries donades els dos primers trimestres. A més, els centres programaran activitats de reforç a l’estiu i per al curs vinent.

Des de l’escola Centcelles veuen amb bons ulls aquesta mesura i el director Samuel Montes ha explicat a Constantí Ràdio que “amb la tasca realitzada durant el 1r i el 2n trimestre tenim prous indicadors com per fer una avaluació correcta dels nostres alumnes”. Samuel Montes ha qualificat aquesta decisió com “encertada i valenta”.

Des de l’escola Mossèn Ramon Bergadà, el director Fernando Martos ha explicat a Constantí Ràdio que encara no coneixen de manera oficial els detalls de les mesures que ha anunciat el govern i s’ha mostrat prudent respecte a la seva aplicació. Martos ha explicat que s’està treballant molt en “el dia a dia, però encara no hem pogut fer un treball de planificació a llarg plaç”.

Els directors dels centres educatius tenen prevista una reunió aquest divendres amb el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Jean Marc Segarra, en la qual es donarà informació important sobre com s’han d’implementar a la pràctica totes les mesures acordades per les administracions competents. Ho explica Samuel Montes, director de l’escola Centcelles.

A l’espera de pactar alguns detalls, ministeri i autonomies han acordat en general que es mantindrà l’activitat educativa durant el tercer trimestre, de moment a distància, en funció de les restriccions sanitàries, i que el curs no es perllongarà més enllà del mes de juny. Durant el període estival les administracions organitzaran o donaran suport a la realització d’activitats de reforç voluntàries.

Pel que fa al tercer trimestre, el director del Centcelles Samuel Montes ha explicat que continuaran amb les recomanacions de tasques que cada setmana s’actualitzen a la web del centre, consensuades per tot l’equip docent del centre i que els alumnes poden fer des de casa a tots els nivells, de P3 a 6è.

Fernando Martos ha explicat que “mantenir l’activitat educativa a distància comporta una dificultat afegida, i que el professorat ha hagut de canviar la dinàmica i la manera de treballar” per adaptar-se a aquestes circumstàncies excepcionals. El director de l’escola Mn. Ramon Bergadà ha explicat que això els està resultant força difícil ja que moltes famílies no tenen les mateixes possibilitat d’accés a les eines digitals. Tot i això, ha explicat que des de l’escola a través del web  del centre cada setmana se segueixen posant a l’abast dels alumnes tot un recull d’activitats i recomanacions.