L’Ajuntament de Constantí fa una crida a no utilitzar el vàter com a paperera

L’Ajuntament de Constantí ha fet una crida a la població per conscienciar de la importància de no utilitzar el vàter com una paperera durant la situació de crisi sanitària provocada pel coronavirus, i per tal d’evitar embussos a les xarxes de sanejament.

Durant la crisi sanitària s’ha detectat un augment de la presència de tovalloletes humides a les instal·lacions de depuració d’aigües residuals i a les xarxes de sanejament, on fins i tot s’han arribat a trobar mascaretes i guants protectors. Amb el missatge: “El vàter no és una paperera!” la campanya s’adreça a la ciutadania que es troba confinada a casa seva, i vol fer visibles els problemes de llençar residus com les tovalloletes humides, altres residus d’higiene personal, i fins i tot mascaretes i guants al vàter, amb tota la problemàtica que això comporta amb embussos als sistemes de sanejament i a les estacions depuradores d’aigües residuals. María García és la regidora de Transició ecològica i Serveis Municipals de l’Ajuntament de Constantí.

Aquesta incidència, s’ha incrementat notablement amb l’augment del consum de tovalloletes humides i el fet que les persones passin més temps a casa seva a causa de l’estat d’alarma pel COVID-19.