Es reforça l’atenció a les dones en situació de violència masclista durant el confinament

L’Institut Català de les Dones (ICD) i del Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya han reforçat l’assistència a les víctimes de violència masclista durant el confinament arran de l’emergència sanitària per la COVID-19.

Entre les mesures de reforç, destaca l’ampliació del servei permanent de la línia de telèfon 900 900 120 i l’habilitació d’un nou servei de missatgeria instantànea a través de WhatsApp (671 778 540) per facilitar l’accés a les dones que conviuen amb l’agressor i tenen dificultats per fer trucades. Aquest servei de missatgeria instantània amplia i facilita la comunicació escrita i immediata que fins ara només es podia fer a través del correu electrònic 900900120@gencat.cat que, igualment, continua actiu.

A més, s’ha engegat la campanya Establiment segur contra la violència masclista, que interpel·la l’entorn de la víctima per donar suport a les dones que puguin estar vivint situacions de violència masclista i necessitin que algú truqui per elles al recurs corresponent (Línia 900 per a qualsevol consulta i 112 en cas d’emergència). En aquest sentit, els establiments han de penjar, en un lloc visible el cartell facilitat per lCD: http://dones.gencat.cat/web/.content/03_ambits/violencia_masclista/establiment-segur/900_Horitzontal_Cat.pd

Per últim, s’ha habilitat un espai específic al seu web sobre els serveis d’atenció a dones víctimes de violència masclista durant el període de confinament on trobareu sempre la informació actualitzada: http://dones.gencat.cat/ca/ambits/violencia_masclista/serveis-en-lestat-de-confinament/

Recordem també que està disponible les 24 hores el telèfon de la Policia Local de Constantí 977.524.001.