Una fuita a Dow obliga a activar l’alerta del PLASEQCAT

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’ALERTA del Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) per l’accident ocorregut aquest dijous a la tarda (18.42h) a l’empresa Dow Chemical Ibérica, S.A. de La Canonja. Segons ha informat l’empresa, s’ha produït una fuita d’una substància anomenada Paratherm (un tipus d’oli). La fuita d’aquest producte calent ha provocat en un primer moment un vapor blanc visible, i l’empresa ha activat el seu pla d’autoprotecció (PAU) en fase d’alerta i ha confinat els seus treballadors preventivament.

Cap persona ha resultat ferida per aquest accident i no hi ha hagut afectació a l’exterior, per la qual cosa no han sonat les sirenes de risc químic. L’empresa juntament amb els bombers del parc químic han contingut la fuita en una bassa de forma segura, i finalment faran el transvasament del producte en contenidors. Al lloc també s’han desplaçat preventivament efectius dels Mossos d’Esquadra i dels Bombers de la Generalitat.