Sis morts i 97 casos nous de coronavirus a la demarcació de Tarragona

El Departament de Salut ha confirmat aquest dijous sis morts per coronavirus a la demarcació de Tarragona, la meitat que el dia anterior. La demarcació suma 59 defuncions –set a l’Ebre i 52 al Camp. Pel que fa als positius de coronavirus SARS-CoV-2, se n’han confirmat 97 més i la xifra s’enfila als 837. Aquest dijous hi ha 329 persones hospitalitzades, 22 més que dimecres. En concret, al Camp s’han confirmat quatre morts i 92 casos nous, la qual cosa eleva a 729 l’acumulat. D’aquests, 295 persones es troben ingressades, 64 de les quals a l’UCI. A les Terres de l’Ebre s’han confirmat dues morts i cinc casos nous, i l’acumulat arriba als 108. En aquesta regió hi ha 34 hospitalitzats, nou dels quals a l’UCI.

D’altra banda, segons les dades que facilita el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a través del mapa interactiu de casos positius per població, el nombre de positius per coronavirus a Constantí a dia d’avui es de sis. Recordem que aquestes dades es refereixen a pacients segons la seva zona de residència.

Primera alta a l’hospital Joan XXIII
L’hospital Joan XXIII de Tarragona ha donat la primera alta a un pacient de l’UCI amb coronavirus. El centre ho ha donat a conèixer aquest dijous a les xarxes socials amb un vídeo on es pot veure com el personal ho celebra amb aplaudiments. De la seva banda, l’hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona ha fet aquest dijous la primera extubació d’un pacient ingressat a l’UCI amb coronavirus.

En un vídeo difós pel centre també es pot veure al personal d’aquesta unitat aplaudint cap al box del malalt ingressat. El Pius Hospital de Valls també ha informat de les primeres altes de pacients amb coronavirus i també ha difós imatges de com un d’ells en surt acompanyat amb aplaudiments.