L’Ajuntament agraeix la col·laboració ciutadana i recorda la importància de les mesures de prevenció

L’Ajuntament de Constantí ha emès aquest dijous, 2 d’abril, un comunicat en relació amb la situació de crisi sanitària que estem vivint a causa del coronavirus i sobre les mesures que s’estan desenvolupant al municipi per evitar-ne la propagació. Des del consistori es vol expressar el condol a les famílies que han perdut persones estimades i mostrar suport a aquelles que estan lluitant per vèncer la malaltia.

D’altra banda, l’Ajuntament constantinenc vol agrair a totes les persones que a títol individual i associatiu estan col·laborant de forma voluntària ajudant a les persones més vulnerables i a fer tasques de desinfecció de la via pública, confecció de mascaretes, etc. Així com també a totes aquelles persones que estan a primera línia diàriament tenint cura de tota la ciutadania.

El consistori recorda la importància de seguir les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en referència al fet que si no es presenten símptomes respiratoris o no es té cura d’una persona que pugui haver contret aquesta malaltia, no és imprescindible dur posada la mascareta clínica. L’Ajuntament recorda que les existències d’aquest element s’estan esgotant al món i cal utilitzar-les de manera sensata.

En el comunicat s’informa de quines són les mesures més eficaces davant el COVID-19 per protegir-se a un mateix i als altres. En aquest sentit es recomana rentar-se les mans amb freqüència, cobrir-se la boca amb el colze o un bocí de paper d’un sol ús, mantenir la distància de seguretat de com a mínim 1 metre, quedar-se a casa i respectar el confinament.

L’Ajuntament recorda que està publicant a les xarxes socials de manera periòdica informació oficial sobre aquesta pandèmia i que és important no fer cas de notícies malintencionades o falses que circulen per les xarxes. El consistori informa que ha traslladat diverses peticions de material preventiu als diferents organismes nacionals, autonòmics i provincials. Ara per ara, s’ha obtingut resposta de la Subdelegació del Govern de l’Estat.

En el comunicat també es vol fer arribar un missatge de tranquil·litat: “A Constantí tenim una ràtio molt petita de persones contagiades, les quals han estat diagnosticades fora de la vila. Tot i així no abaixem la guàrdia i continuarem treballant i informant la nostra població”.

Óscar Sánchez, alcalde de Constantí.