Els autobusos interurbans seran gratuïts a partir d’avui per facilitar la mobilitat de treballadors de serveis essencials

Avui dijous, 2 d’abril, ha entrat en vigor la resolució del Departament de Territori i sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya que estableix la gratuïtat del servei de transport de viatgers interurbans per carretera i dels serveis regionals ferroviaris de transport de viatgers de competència de la Generalitat de Catalunya.

Es tracta d’una mesura excepcional aprovada per la Generalitat que vol facilitar la mobilitat de les persones treballadores de serveis essencials, que s’han de desplaçar obligadament al seus llocs de treballs. La mesura beneficiarà i facilitarà la millora de la mobilitat dels usuaris i usuàries del servei d’autobús interurbà Constantí- Tarragona i de les altres línies d’autobús que passen pel terme municipal, i que han de desplaçar-se en bus per aribar als seus llocs de treball.

L’empresa Plana, que cobreix la línia de bus Tarragona-Constantí i la major part dels serveis d’autobús al Camp de Tarragona, ja informava ahir als seus usuaris a través de les xarxes socials de la gratuïtat del servei a partir d’aquest dijous. L’empresa Plana està cobrint actualment el 45 % del servei normal de transport, segons informa la gerència i està a l’expectativa de si la Generalitat modifica aquest percentatge en funció de la situació real del confinament. La gratuïtat d’aquests serveis de transport públic estarà vigent mentre ho estigui el Reial Decret-llei 10/2020, de 29 de març, que suspenia qualsevol activitat referent a serveis considerats no essencials.