S’ajorna la 2a edició dels Ludi Constantinenses que s’havia de fer a Centcelles

La 2a edició dels Ludi Constantinens que s’havia de celebrar el proper 22 de maig al conjunt monumental de Centcelles, a Constantí, ha quedat ajornada fins a nova data. Així ho han decidit els  organitzadors davant la situació d’excepcionalitat que estem vivint a causa de la crisi sanitària pel coronavirus.

Els Ludi Constantinenses són un esdeveniment plantejat com una jornada didàctica per conèixer i aprendre aspectes de la cultura romana, que reuneix alumnes i profesors de llengües clàssiques (grec i llatí) de diversos centres de secundària de la demarcació de Tarragona, una tobada que organitza l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de Clàssiques de la URV. En la primera edició, celebrada al març de l’any passat, es van reunir al conjunt monumental de Centcelles 150 alumnes i 15 professors en representació de diversos instituts de la província, amb l’Institut de Constantí fent d’amfitrió d’aquesta trobada.

Es dóna la circumstància que aquest any els II Ludi Constantinenses s’havien d’incloure en el marc de la programació de la XXII edició dels Festival Tarracoa Viva, que també ha quedat ajornat fins a la propera tardor. La idea dels organitzadors dels Ludi Constantineses és que l’esdeveniment segueixi formant part de Tarraco Viva, i ara caldrà coordinar la nova data amb el MNAT, l’Ajuntament de Constantí i l’organització de Tarraco Viva. Si com tot sembla indicar s’acaba fent a la tardor, durant el proper curs escolar 2020-21 podríem tenir dos Ludi Constaninenses, un a la tardor i l’altre a la primavera, en les dates habituals.

Des de l’organització han explicat que, degut a l’èxit de la iniciativa durant la primera edició, havien augmentat el nombre d’inscripcions per part d’instituts i per tant s’esperava una participació més àmplia que la de l’any passat. Mercè Grané és la professora de Clàssiques de l’Institut de Constantí, amnfitrió d’aquesta trobada.