Compromís per Constantí planteja noves mesures per reduir el risc de contagi i demana formar part de la comissió sobre risc epidemiològic

El grup municipal de Compromís per Constantí ha presentat aquest dimarts noves propostes a l’equip de govern de l’Ajuntament per fer front a la situació d’emergència provocada pel coronavirus COVID-19. Si la setmana passada les propostes plantejades per Compromís per Constantí estaven centrades en l’àmbit econòmic, aquestes noves propostes fan referència a mesures per reduir el risc de contagi i a les beques menjador.

Entre les mesures plantejades es proposa l’increment de les tasques de desinfecció d’espais de la via pública a través de la Brigada Municipal, renegociant les condicions amb l’empresa FCC subcontractada per la neteja viària “per tal que intensifiqui aquest servei en decrement d’altres que actualment no són necessaris”. Una altra de les propostes és la de contactar amb els professionals odontòlegs i clíniques veterinàries del municipi per tal que puguin cedir mascaretes i guants,així com poder utilitzar les màquines d’esterilització de les que disposen.

D’altra banda, en relació a les targetes moneder que ha d’enviar el Departament d’Educació de la Generalitat per tal de garantir els àpats als nens amb beques menjador de les escoles municipals, es proposa que es mantingui també la part subvencionada per l’Ajuntament complementant aquesta targeta amb l’import municipal. En relació a aquesta mesura, des de l’Ajuntament de Constantí s’ha explicat a Constantí Ràdio que les targetes moneder que envia el Departament d’Educació ja inclouen la totalitat (100 %) de la beca menjador.

Finalment, des de Compromís per Constantí, s’ha sol·licitat que es tingui en compte la incorporació del seu grup municipal en la Comissió sobre el risc epidemiològic que ha creat l’Ajuntament de Constantí per tal de gestionar la situació de crisi sanitària i que s’encarrega de determinar totes les accions que es consideren adequades per fer front a a la situació d’alrama provocada pel COVID-19.

Sílvia Puerto, portaveu de Compromís per Constantí.