Les escoles i l’Institut de Constantí mantenen l’activitat lectiva a través de les eines digitals

Davant la situació d’excepcionalitat i el tancament dels centres educatius a causa del coronavirus, les escoles Centcelles i Mossèn Ramon Bergadà, i l’Institut de Constantí, han posat en marxa mesures per tal que els seus alumnes puguin continuar amb el seu aprenentatge a través dels recursos i les eines digitals. El Departament d’Educació ha activat el “Pla d’Acció. Centres Educatius en línia” per tal de facilitar i posar a disposició dels centres i el seu professorat eines i activitats diverses.

Es tracta d’activitats pensades i estructurades per a les diferents etapes educatives, que siguin significatives per a l’aprenentatge i que al mateix temps puguin contribuir al desenvolupament de l’autonomia personal de l’alumne. A través de les pàgines web, blogs, correu electrònic i xarxes socials, com a canals de comunicació amb els alumnes i les famílies, cadascun dels centres va actualitzant cada setmana les recomanacions de tasques que els alumnes poden fer des de casa. Fins que finalitzi aquesta situació de confinament continuaran aplicant-se aquestes mesures d’excepcionalitat que han obligat als centres educatius a readaptar-se.

Escola Centcelles
Des de l’escola Centcelles, cada dimarts s’actualitzen a la web www.escolacentcelles.wixsite.com/escola recomanacions de tasques que els alumnes poden fer des de casa a tots els nivells, de P3 a 6è. Aquestes recomanacions es fan seguint les mesures previstes dins del Pla d’Acció del Departament d’Educació.

Samuel Montes, director de l’escola Centcelles.

Escola Mn. Ramon Bergadà
Des de l’escola Mn. Ramon Bergadà, també a través del web  https://agora.xtec.cat/ceipramonbergada/ cada setmana es posaran a l’abast dels alumnes tot un recull d’activitats i recomanacions, organitzades en un Google Sites i estructurades per cursos, que s’aniran actualitzant periódicament (cada dimarts i divendres). També s’ha iniciat el projecte “jo recomano” per fomentar la lectura entre els membres de la comunitat educativa. Consisteix en enviar un petit vídeo on es recomana algun llibre que s’hagin llegit.

Fernando Martos, director de l’escola Mn Ramon Bergadà.

Institut de Constantí
Des de l’Institut de Constantí, a la web del centre https://agora.xtec.cat/iesconstanti/ s’informa que durant aquestes setmanes de confinament s’enviarà feina i activitats als alumnes, preferentment a través de l’adreça de correu electrònic de cada alumne (…@institutdeconstanti.cat). Si algú preveu que pot tenir dificultats per accedir-hi (no recorda la contrasenya, impossibilitat de connexió) pot  enviar un whatsapp al mòbil del centre (638032422) indicant el nom i cognoms i el grup classe.

Des de l’Institut, a través de les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) del centre es recorda  a les famílies i als alumnes la importància de mantenir durant aquests dies de confinament unes pautes organitzatives, uns certs hàbits i rutines.

Isabel Mendes, coordinadora pedagògica de l’Institut de Constantí.