L’Ajuntament de Constantí demana la col·laboració de la UME (Unitat Militar d’Emergències) per desinfectar l’espai públic

L’Ajuntament de Constantí ha demanat la col·laboració de la Unitat Militar d’Emergències (UME) com a mesura preventiva per realitzar tasques de desinfecció de l’espai públic. El consistori constantinenc és el primer ajuntament de les comarques de Tarragona que demana la presència d’aquesta Unitat Militar d’Emergències per tal de reforçar la seva acció preventiva per evitar la propagació del coronoavirus. També han demanat aquesta ajuda altres ajuntaments catalans com l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Sabadell, Barberà del Vallès, entre d’altres.

L’alcalde de Constantí  Óscar Sánchez, va fer la sol·licitud a la delegació del govern espanyol a través de carta, en la qual demanava el desplegament de la UME per donar suport als serveis socials a l’hora de fer complir «les mesures restrictives de l’estat d’alarma i per reforçar les tasques de neteja i desinfecció» del municipi.

L’alcalde, Óscar Sánchez, ha explicat a Constantí Ràdio que es tracta d’una acció preventiva, i que tot i no tenir de moment cap persona infectada al municipi, cal prendre totes les mesures de prevenció que siguin necessàries per evitar la propagació de la COVID-19. En aquest sentit, el batlle ha subratllat que “és una mesura que en funció de l’evolució de la situació durant els propers dies i setmanes pot ser molt útil, ja que es tracta d’unitats d’emergència dotades d’uns equips de neteja de màxima seguretat i molt ben preparats”.

Sánchez ha afegit que es tracta “d’una acció per reforçar la tasca  de neteja de la via pública que ja està desenvolupant tant la brigada municipal com l’empresa de neteja”, i que des de la setmana passada s’ha intensificat amb l’ús de productes desinfectants específics.