Èlia Canales i la selecció espanyola de tir amb arc tornen a casa

La Federació Espanyola de Tir amb Arc ha donat per finalitzada la concentració de la selecció espanyola a Antalya (Turquía) davant la possibilitat que s’acabi tancant l’espai aeri turc. Com hem explicat aquests últims dies, davant l’escenari d’alarma sanitària previst a Espanya a causa de l’expansió del coronavirus, la Federació Espanyola de Tir amb Arc va concentrar fa 15 dies (abans de la declaració d’estat d’alarma) als seus esportistes per viatjar fins a Turquía i continuar amb la preparació de cara a les properes competicions internacionals.

Entre els components de l’equip espanyol femení hi ha l’arquera del Club de Tir amb Arc Constantí, Èlia Canales, que tornarà a casa després d’aquesta estada a terres turques. Des de la Federació Espanyola de Tir amb Arc qualifiquen de molt positiva l’estada a Turquia, ja que els esportistes han pogut treballar durant gairebé dues setmanes “en unes condicions impensables a Espanya”, a més de permetre’ls conèixer-se millor.

El futur que espera a la nostra jove esportista durant els propers mesos és totalment incert, a l’espera. El calendari internacional de tir amb arc està cancel·lat de moment i el món de l’esport està a l’espera que, d’aquí unes setmanes, el Comitè Olímpic Internacional (COI) dictamini què passarà amb els Jocs Olímpics que a finals de juliol haurien de començar a Tòquio . D’aquesta decisió dependrà, com ha explicat la Federació en el seu comunicat oficial, la planificació per als propers mesos.  Mentrestant, Èlia Canales i la resta d’arquers/es s’entrenaran de manera individual en els seus domicilis sota la supervisió de l’equip tècnic de la Federació.