Èlia Canales i la selecció espanyola de tir amb arc s’entrenen a l’exili de Turquía

La Federació Espanyola de Tir amb Arc es va avançar als esdeveniments i va concentrar els seus esportistes ara fa dues setmanes, just abans que es decretés l’estat d’alarma i el confinament obligatori, per desplaçar-se a Turquía i començar la preparació per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, que de moment continuen mantenint-se en les dates previstes, tot i que tot apunta a que s’acabaran ajornant.

Entre els components d’aquesta selecció hi trobem l’arquera del Club de Tir amb Arc Constantí, Èlia Canales, que forma part d’un equip estatal integrat per 8 tiradors/es (4 arquers i 4 arqueres). Turquía és un dels països europeus on el coronavirus COVID-19 té menor incidència. Tot i això, davant les primeres confirmacions de persones infectades, la setmana passada va tancar fronteres als ciutadans d’altres 9 països europeus, entre ells Espanya.

Cal recordar que Èlia Canales encara no té la classificació assegurada per als Jocs Olímpics. A l’espera del que pugui passar amb el calendari de les  competicions esportives internacionals en les propers setmanes, la primera oportunitat per buscar aquesta anhelada plaça olímpica serà l’Europeu d’Antalya (del 20 al 26 de maig). També hi ha previst un Preolímpic mundial per equips del 21 al 28 de juny a la Copa del Món de Berlín. Mentrestant, l’arquera constaninenca i els seus companys de selecció continuen amb aquesta preparació a l’exili de Turquía.