Constantí posa en marxa una borsa de voluntariat per ajudar les persones grans i els col·lectius vulnerables

L’Ajuntament de Constantí, amb la col·laboració de Càritas Parroquial, ha posat en marxa una borsa de voluntariat per fer front a les necessitats que puguin derivar-se de la situació d’emergència social provocada pel coronavirus. L’objectiu d’aquesta borsa de voluntaris és donar servei a les persones grans i en situació de vulnerabilitat que no poden sortir de casa durant l’episodi de confinament perquè són col·lectius de risc i estan soles.

L’objectiu és atendre necessitats com fer-los arribar aliments, medicament o altres necessitats bàsiques. Les persones interessades a col·laborar com a voluntaris i voluntàries han de tenir entre 20 i 50 anys. Les inscripcions s’han de fer a través del correu electrònic: registre@constanti.cat, deixant el nom, cognom i telèfon de contacte. Una vegada creada la borsa de voluntariat, des de l’Ajuntament de Constantí es posaran en contacte amb totes les persones que no tinguin cobertura familiar i que es trobin en situació de vulnerabilitat, per oferir-los la possibilitat d’acollir-se a aquest servei de suport. Ho ha explicat a Constantí Ràdio la regidora d’Acció Social, Salut i Gent Gran, Virginia Bautista.

També es crearà una comissió de seguiment, per tal de coordinar les actuacions i fer un control del desenvolupament d’aquesta activitat. De manera excepcional, des de Càritas de Constantí també s’ampliarà l’horari d’atenció al públic durant el temps que duri l’estat d’alarma.