CoopCamp ha ajudat a crear 31 cooperatives i a la inserció laboral de 118 persones en els seus tres primers anys de vida

L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona – CoopCamp presentava la setmana passada el balanç dels seus tres primers anys de vida treballant al territori. Al llarg d’aquests anys, ha ajudat a crear 31 noves cooperatives, a la inserció laboral de 118 persones i, en definitiva, a la creació d’una xarxa de cooperatives i d’economia social al Camp de Tarragona.

L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona – CoopCamp és un dels 14 ateneus que hi ha arreu de Catalunya. Fomenta la creació de noves iniciatives socioeconòmiques transformadores, lligades al territori, i la generació d’ocupació de qualitat. També treballa en l’enfortiment d’una xarxa d’intercooperació de l’economia social i solidària al Camp de Tarragona. Ho ha explicat al programa “Un dia més” de Constantí Ràdio el tècnic de Coopcamp, Tais Bastida.

Més enllà de l’objectiu primer pel què van néixer els Ateneus Cooperatius a Catalunya de portar a terme projectes de generació d’ocupació mitjançant la creació de cooperatives i societats laborals, l’Ateneu CoopCamp ha treballat per aplicar els valors cooperatius en totes les seves dimensions i ha començat a construir una alternativa econòmica sobre aquests paràmetres al territori.

Al llarg d’aquests 3 anys, l’Ateneu CoopCamp ha ofertat una bateria d’activitats i formacions gratuïtes amb la participació total de 6.500 persones. Més enllà dels números, la promoció dels valors cooperatius ha estat clau per a la construcció d’aquestes xarxes solidàries de cooperatives al territori, que aquest 2020 es començaran a visibilitzar en actuacions conjuntes.