Constantí reivindica la igualtat efectiva de dones i homes

Constantí ha celebrat aquest diumenge 8 de març els actes centrals del Dia Internacional de la Dona, amb la lectura del manifest i amb un dinar de reconeixement a tot el col·lectiu de dones del municipi. Com és habitual, la lectura del manifest es va fer davant de l’Ajuntament. Després d’una salutació per part de l’alcalde, Óscar Sánchez, i amb la presència de diversos representants del consistori, integrants de les dues associacions del municipi integrades per dones, el Grup Cultural Mestresses de Casa i l’Associació de dones per la Unitat de Constantí, van ser les encarregades de fer la lectura de la Declaració Institucional d’aquest 8 de març.

La reivindicació de la igualtat entre dones i homes com un dret fonamental que cal garantir en la nostra societat, ha centrat la lectura d’aquest manifest. Malgrat els progressos aconseguits fins al moment, la igualtat entre dones i homes encara no és una realitat, i a la pràctica, persisteixen desigualats polítiques, econòmiques, socials i cultuals que així ho demostren. Durant la lectura s’ha fet palès que la “invisibiltzació de les dones en diferents àmbits, dificulta o alenteix el canvi cap a una societat més igualitària en què siguin presents més dones referents en totes les esferes de la vida”.

Després d’aquesta lectura del manifest, va tenir lloc un dinar de reconeixement i homenatge adreçat a tot el col·lectiu de dones del municipi. L’activitat, que es va fer al Pavelló Poliesportiu, va comptar amb la presència de prop de 200 dones. Totes les assistents a l’acte van rebre un detall d’agraïment, i a més, el consistori va oferir un reconeixement especial a les dones constantinenques que aquest any 2020 celebren el seu 80è aniversari i que van assistir al dinar. Mariana Buger és la regidora de l’àrea de la Dona de l’Ajuntament de Constantí.

Un cop acabat el dinar, per finalitzar la jornada festiva va tenir lloc una actuació musical.