Constantí organitza diverses activitats al voltant del Dia de la Dona

Constantí celebrarà aquest diumenge, 8 de març, l’acte central del Dia Internacional de la Dona, amb la lectura del manifest a càrrec de les dues associacions de dones del municipi, el Grup Cultural Mestresses de Casa i l’Associació de dones per la Unitat de Constantí. Serà a dos quarts de dues del migdia, davant de l’Ajuntament.

Tal com ja s’ha fet aquests anys anteriors, un altre dels actes principals d’aquesta Setmana de la Dona arribarà el mateix diumenge 8 de març amb el reconeixement i homenatge a totes les dones constantinenques que aquest 2020 celebren el seu 80è aniversari. L’acte tindrà lloc al Pavelló Poliesportiu i consistirà en un dinar de germanor adreçat exclusivament al col·lectiu de dones del municipi. Totes les assistents rebran un detall d’agraïment i un cop finalitzat el dinar tindrà lloc un espectacle. La regidora de l’àrea de Polítiques d’Igualtat i Dona de l’Ajuntament, Mariana Buger, ha destacat que hi ha 200 dones apuntades al dinar.

Durant els dies previs, l’Ajuntament de Constantí ha programat diverses activitats amb l’objectiu de reivindicar un any més la igualtat de drets entre els homes i les dones. Avui divendres, 6 de març, tindrà lloc a la Biblioteca Municipal una sessió especial del “Club de Lectura”, per comentar l’obra “Memòria de les oblidades” de Tecla Martorell.

En aquesta ocasió es comptarà amb la presència de l’autora, que presentarà aquesta colpidora obra que recrea la vida de quatre dones empresonades a la presó de les Oblates de Tarragona a partir de la documentació facilitada pels historiadors del Fòrum de Tarragona per la Memòria. Ho explica la directora de la Biblioteca, Vanesa Guitiérrez.

Els actes de la Setmana de la Dona finalitzaran el dilluns dia 9 de març amb una xerrada-taller a la Biblioteca Municipal amb el títol “Allò que expliquen els contes. Les dones prenen la paraula”, que anirà a càrrec de la pedagoga i narradora Sílvia Palazón. Es tracta d’un taller adreçat a públic adult i juvenil per conèixer i gaudir de relats populars amb protagonistes valentes i decidides.