Protecció Civil de la Generalitat activa l’Alerta del pla VENTCAT pel fort vent generalitzat a partir de demà al matí

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu a partir de demà al matí i fins dissabte a gran part de Catalunya.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya SMC, des de demà al matí i fins dissabte a la nit es preveu un episodi de vent que pot afectar la major part del territori i només queda fora de l’avís del SMC la demarcació de Girona. Demà divendres el vent bufarà de components nord i oest (dissabte de component nord) i al Pirineu i el Prepirineu el llindar d’avís se superarà a les cotes més altes. Les ratxes màximes poden superar els 72 km/h.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments durant el cap de setmana i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Trobareu tots aquests consells al web interior.gencat.cat/ventades

Es recomana estar atents a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.