Sílvia Puerto: “És important saber què respirem i quines conseqüències té per la nostra salut”

La portaveu de Compromís per Constantí, Sílvia Puerto, ha estat aquest dimarts la protagonista del programa “Grups Municipals” de Constantí Ràdio, on ha fet un repàs als temes més destacats de l’actualitat municipal dels darrers mesos. La reclamació de millores en la seguretat a la indústria química i la implementació de nous protocols d’informació i coordinació en cas d’emergència són les propostes que centren el clam del territori arran dels episodis que s’han produït recentment, amb l’accident del passat 14 de gener a Iqoxe, i els fets que es van produir a Constantí el passat 20 de febrer amb l’activació de l’alerta del PLASEQCAT arran d’una fuita de gas a les instal·lacions de Repsol i el confinament de l’Institut de Constantí.

Una mesura que, segons ha dit Puerto, va provocar confusió i desconcert entre la població i que va tornar a posar de manifest que els protocols de seguretat i d’informació no han funcionat. Sílvia Puerto s’ha referit a la necessitat de recuperar la gestió de les emergències des del territori, amb la recuperació del PLASEQTA.

D’altra banda, Sílvia Puerto s’ha referit al fet que accidents com els que s’han produït darrerament a la indústria química fan més necessaris que mai els estudis de la qualitat de l’aire. Puerto ha explicat que des de la seva formació sempre han manifestat la necessitat que es realitzin els estudis de la qualitat de l’aire, com el que van impulsar quan estaven al govern municipal ara fa set anys amb la col·laboració de la Plataforma Celnet i la Universitat Politècnica de Catalunya, i que si la Generalitat, que és qui té la competència en aquesta matèria, no els desenvolupa, han de ser els ajuntaments els qui vetllin per saber què respirem i quines conseqüències té per la nostra salut.