Constantí enceta els actes del Dia de la Dona amb una exhibició de tir amb arc

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, l’Ajuntament de Constantí ha programat tot un seguit d’activitats adreçades principalment al col·lectiu de dones del municipi, amb l’objectiu de reivindicar un any més la igualtat de drets entre els homes i les dones. Els actes començaran avui dimecres, 4 de març, amb una exhibició del Club de Tir amb Arc Constantí al Pavelló Poliesportiu municipal a partir de dos quarts de sis de la tarda.

Des de fa un any i mig, el Club de Tir amb Arc organitza cada dimecres l’activitat “Fletxes solidàries” en col·laboració amb l’Ajuntament de Constantí i la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona, una iniciativa que fomenta la pràctica del tir amb arc com a teràpia després d’un càncer de mama. El president del Club de Tir amb Arc Constantí, Mariano Quesada, ha explicat a Constantí Ràdio que la sessió d’avui serà oberta a tothom.

La pràctica del tir amb arc després de la cirurgia per càncer de mama contribueix a la rehabilitació d’aquest grup de pacients, tal com va quedar demostrat en l’estudi realitzat a l’Hospital Infanta Leonor l’any 2016. En concret, ajuda a prevenir el limfedema, inflamació causada per una acumulació de líquids a l’extremitat superior per la falta del drenatge limfàtic a causa de l’extirpació dels ganglis axil·lars durant la cirurgia del càncer de mama, situació que s’agreuja si, a més, precisa d’altres teràpies com per exemple la radioteràpia.