L’Ajuntament de Constantí tanca els parcs municipals i restringeix les activitats a l’aire lliure pel fort vent

L’Ajuntament de Constantí ha informat aquesta tarda que a causa del fort vent i com a mesura de precaució, procedeix a tancar tots els parcs i jardins municipals durant la tarda d’avui. Igualment, s’ha demanat a la població que s’abstingui de realitzar activitats a l’aire lliure.

Protecció Civil manté, des d’aquest migdia, activa l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent (VENTCAT) de forma generalitzada a tot Catalunya.

Es recomana seguir els consells de prevenció, com no deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes o terrasses, i en general anar en compte amb els objectes susceptibles de caure a la via pública

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.