L’alcalde de Constantí insisteix en la necessitat de recuperar el PLASEQTA

L’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, ha repassat aquest dijous l’actualitat municipal al programa “L’alcalde en directe” de Constantí Ràdio i s’ha tornat a referir novament als fets produïts el passat 20 de febrer, quan una incidència a les instal·lacions de Repsol, a la Pobla de Mafumet, va comportar l’activació de l’alerta del PLASEQCAT i el confinament a l’Institut de Constantí. Una mesura que va provocar confusió i desconcert entre la població i que va tornar a posar de manifest que els protocols de seguretat i d’informació no han funcionat.

Sánchez ha tornat a reclamar a la Generalitat més responsabilitat i rigor en matèria de medi ambient i dels controls de la qualitat de l’aire, i ha manifestat novament la necessitat que la gestió dels plans d’emergència tornin com més aviat millor al territori, amb al recuperació del PLASEQTA.

D’altra banda, l’alcalde es va referir també a les obres d’ampliació de la 3a Fase del Polígon industrial que s’iniciaven la setmana passada amb el Pla Parcial Urbanístic (PPU-10), i que finalitzaran durant el pròxim estiu, amb l’objectiu que importants empreses del sector logístic s’hi acabin instal·lant. Óscar Sánchez ha explicat que s’està treballant en altres plans parcials per al desenvolupament d’aquesta 3a Fase del Polígon Industrial, tots ells en fase de tramitació urbanística. Un d’aquests projectes, comportaria la instal·lació d’un Parc d’energia fotovoltaica.

El desenvolupament d’aquests projectes urbanístics es valora molt positivament, ja que permetrà l’arribada de noves empreses amb les conseqüències resultants per a la població: nous llocs de treball i un increment de l’activitat econòmica del municipi. L’alcalde de Constantí s’ha referit també a una nova zona industrial al Polígon de les Gavarres, en terme municipal de Constantí.