Constantí es prepara per viure un intens cap de setmana de Carnaval

Entre aquest dissabte 29 de febrer i diumenge 1 de març es faran els actes centrals del Carnaval a Constantí. El dissabte dia 29 a la tarda, a partir de les 17.30 h, tindrà lloc la concentració de comparses a la plaça de la Generalitat, des d’on a les 18 h s’iniciarà la rua pels carrers del poble que comptarà amb la participació de diverses comparses i entitats del municipi. En total, seran 12 comparses i prop de 400 persones que prendran part d’aquesta rua, confirmant, un any més, l’èxit d’aquesta convocatòria.

La regidora de Festes de l’Ajuntament de Constantí, Mariana Buger, ha destacat la gran acceptació i l’elevat nombre d’inscripcions per participar de la rua d’aquest any, que comptarà amb moltes sorpreses.

D’entre les novetats i sorpreses del carnaval d’aquest any a Constantí, la regidora de Festes Mariana Buger ha explicat a Constantí Ràdio que hi haurà dues comparses que van participar en el Carnaval de Tarragona de la setmana passada i ha confirmat la presència de la Concubina del Carnaval de Tarragona d’aquest any 2020, amb la seva comparsa Som i Serem Urban Style.

La sortida de la rua es farà des de la plaça de la Generalitat i transcorrerà pels següents carrers: avinguda 11 de Setembre, carrer Jaume I, carrer dels Horts, Raval de Sant Cristòfol, carrer Les Creus, carrer Major, carrer Sant Pere, carrer Barcelona, carrer Girona i un tram de l’avinguda 11 de Setembre fins a arribar al Pavelló Poliesportiu, on es traslladarà des de les 19.30 h i fins la matinada tota la gresca i la disbauxa de la celebració. A la tarda amb el ball infantil de disfresses amb l’actuació musical de Kid Dance, i posteriorment amb el ball de Carnaval amb l’actuació musical dels Tarraco Surfers i seguidament una sessió amb Dj Rulu.

L’entrega dels premis a les millors comparses es farà el diumenge 1 de març, durant l’acte d’enterrament del rei Carnestoltes. Aquesta jornada de diumenge arrencarà a les 18.30 h des del Pavelló Poliesportiu, amb la processó de l’enterrament del Rei Carnestoltes que arribarà fins al Parc de la Muralla. Un cop allà, es farà la tradicional cremada del ninot i s’entregaran els premis a les tres millors comparses participants a la rua del carnaval del dissabte: 1r premi: 400 euros, 2n premi: 300 euros i 3r premi: 200 euros. Els actes finalitzaran amb una sardinada popular al mateix Parc de la Muralla.

INCIDÈNCIES VIÀRIES
Com cada any, per tal de garantir la seguretat vial i el bon desenvolupament de la rua de Carnaval , la Policia Local establirà un dispositiu especial de seguretat durant la tarda de dissabte. En aquest sentit, s’ha col·locat en tot l’itinerari de la ruta una senyalització provisional de prohibició d’estacionament des de les 14 hores fins a la finalització dels actes.

Per tant, els usuaris del servei d’autobús hauran de tenir en compte que els parades de bus del davant de l’Ajuntament, i el carrer de les Creus quedaran anul·lades i es traslladaran provisionalment a la Cooperativa Sant Isidre, davant del supermercat Consum.