Ja estan publicades les bases del I Premi Centcelles de Composició

L’Ajuntament de Constantí ha publicat al seu web municipal les bases per participar en la primera edició del Premi Centcelles de Composició, convocat per l’Associació Amics de la música de Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i el patrocini de REPSOL. L’objectiu d’aquesta convocatòria és fomentar la creació musical i difondre les obres musicals dels compositors actuals.

Remei Tell, de l’Associació d’Amics de la Música de Constantí, ha explicat al programa “Un dia més” de Constantí Ràdio que aquesta és una nova proposta que sorgeix de la col·laboració entre l’associació i l’ajuntament, destacant el Cicle de Concerts a Centcelles com la principal referència d’aquesta col·laboració. Tell ha destacat que en aquesta primera edició s’ha buscat obrir el premi al ventall més ampli possible de participants, des de compositors consagrats fins a d’altres no tan experimentats i donant cabuda a tots els estils musicals.

El premi estableix dues categories: la primera a partir dels 18 anys i la segona fins als 17. En aquesta primera edició, les obres hauran d’estar escrites per a una formació, amb un màxim de 6 intèrprets, conformada per les especialitats instrumentals seleccionades pel propi autor.

L’estil, l’escriptura i l’estructura de l’obra és completament lliure i les obres han de ser completament inèdites. No s’han d’haver interpretat, publicat o difós anteriorment. Ho ha explicat Josep Boada, director de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”.

El jurat estarà format per professionals en l’àmbit de la música. L’obra premiada en la primera categoria s’estrenarà en un dels concerts del Cicle de Concerts a Centcelles, durant el juliol de 2020. El guanyador d’aquesta categoria rebrà un premi en metàl·lic de 2.000 euros.

Pel que fa l’obra premiada en la segona categoria s’estrenarà en algun esdeveniment, a concretar, que tingui lloc a Constantí, durant el mateix any i, del qual, s’informarà amb antel·lació. El guanyador rebrà un val per valor de 250 euros per a la compra de material musical.

Les obres guanyadores seran enregistrades i es difondran a través de l’emissora Constantí Ràdio. La data límit de presentació de les partitures és el dijous 28 de maig de 2020. Es poden consultar les bases i la convocatòria a:
http://web.constanti.cat/2020/02/27/1r-premi-centcelles-de-composicio/?fbclid=IwAR1ggGVwpUsUIRn9F-oTEuSVWrtnrnauQRVxJhAF8vlsD7AJ7HoJIQ4XMC4