Protecció Civil de la Generalitat activa l’Alerta del pla VENTCAT per la previsió de forts vents avui

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu avui dimecres a les comarques de Tarragona, Lleida i sud de Barcelona. L’episodi de vent es mantindrà fins demà dijous però amb menys extensió i intensitat.

Segons l’SMC, aquest dimecres al matí les ratxes de vent poden ser especialment intenses a les comarques del Tarragonès i Baix Camp, on es podran superar els 72 km/h. També es veuran afectades pel fort vent però amb menys probabilitat la resta de comarques de Tarragona, comarques del sud de Lleida, nord de les Terres de l’Ebre i comarques del sud de Barcelona. El moment de màxima probabilitat de ratxes fortes serà aquest matí i fins al migdia.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Trobareu tots aquests consells al web interior.gencat.cat/ventades

Es recomana estar atents a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.