L’alpinista català Oriol Baró dona el tret de sortida al Cicle de Muntanya 2020

L’alpinista català Oriol Baró ha donat aquest passat dijous el tret de sortida al Cicle de Muntanya 2020, amb la conferència “Alpinisme d’aventura”. Pirineista, alpinista, guia de muntanya i formador de guies, Baró ha assolit vies importants als Andes, l’Himàlaia, els Alps i els Pirineus. També ha realitzat ascensions inèdites a la Patagònia. A la primera sessió del Cicle, Baró ha compartit amb el públic assistent la seva passió per l’alpinisme i l’entusiasme en la lluita per potenciar la cultura de muntanya.

El Cicle de Muntanya 2020, organitzat per la Diputació de Tarragona en col·laboració amb Anima’t, oferirà fins al 26 de març conferències a càrrec de reconeguts escaladors i alpinistes. Les sessions tindran lloc tots els dijous a les 19 h a l’Auditori Diputació. Aquest dijous 27 de febrer tindrà lloc la segona sessió del cicle amb “Patagònia fins a l’arrel. Torre Central del Paine”, a càrrec de l’alpinista, escaladora, guia de muntanya, actriu, periodista i model publicitària, Fátima Gil.

Pau Salas, responsable de l’organització del cicle, ha explicat avui al programa “Un dia més” de Constantí Ràdio que enguany s’ha apostat per canviar una mica el format. En les edicions anteriors s’acostumava a combinar conferències i documentals i enguany s’ha decidit fer-lo tot amb conferències.

Durant la conferència inaugural es va lliurar també el reconeixement Cicle de Muntanya 2020 a l’escalador català de 81 anys, Joan Cerdà. La menció vol reconèixer els valors, dedicació i trajectòria d’aquest escalador per la seva important empremta en el món de l’escalada en particular i del muntanyisme en general.

El 5 de març serà el torn de Krzysztof Wielicki (Polònia 1950) amb la conferència La meva elecció. El 12 de març, l’alpinista, explorador i instructor d’alpinisme i escalada Rafa Vadillo oferirà la conferència Territoris inexplorats, gel i nòmades a l’Àrtic rus. El 19 de març tindrà lloc la conferència Muntanyes de llibertat, a càrrec de l’alpinista, escalador i especialista en salt base, Carlos Suárez. El cicle es clourà el 26 de març amb la conferència Valhalla. La conquesta del sostre més gran del món a la Xina, a càrrec de l’escalador català Edu Marín. L’entrada és gratuïta amb invitació, que es podrà recollir una hora abans de cada sessió al mateix recinte.