El PSC porta al Parlament l’episodi de males olors de dijous a Constantí

El PSC ha remès a la Mesa del Parlament de Catalunya un total de deu preguntes relatives a les queixes de l’alcalde de Constantí sobre la descoordinació per part de Protecció Civil a l’hora de facilitar informació en l’episodi de males olors de dijous passat. Les preguntes han estat presentades pel diputat del Grup Parlamentari Socialista Carles Castillo i han de ser respostes per escrit pel titular del departament d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch.

Recordem que l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, mostrava la seva decepció amb els Protocols de Comunicació establerts en relació amb els episodis de males olors que es van produir dijous passat, a conseqüència d’una concentració de gas provinent d’una refineria de Repsol, a la Pobla de Mafumet, que va obligar a activar l’Alerta del PLASEQCAT. El batlle constantinenc mostrava la seva indignació amb la informació rebuda i el desconcert pel fet que mentre que Protecció Civil ordenava el confinament a l’Institut, a la resta d’escoles i veïns no se’ls indicava res.

L’episodi de males olors arriba ara al Parlament amb les deu preguntes remeses pel diputat Carles Castillo, qui es va reunir el mateix dijous amb l’alcalde de Constantí i el regidor de Protecció Civil i Mobilitat, Alfonso Riscos. Ho ha explicat a Constantí Ràdio l’alcalde Óscar Sánchez.

Entre les preguntes formulades hi ha per què es tarda gairebé una hora i mitja en respondre a l’alcalde, per què no es va avisar per algun canal oficial a l’Ajuntament del confinament de l’Institut, i per què no s’avisa a les escoles i a la resta de la ciutadania.

Segons informa avui el Diari de Tarragona, el diputat Carles Castillo espera que el conseller Buch compleixi amb la seva promesa de reunir-se amb els sindicats i alcaldes de la zona per començar a preparar la redacció del Plaseqta, un pla que va desaparèixer el 2007 per ser assumit pel Paseqcat.