Constantí viu el primer cap de setmana de Carnaval

Els actes del carnaval a Constantí s’han iniciat aquest passat divendres amb la tradicional rua de carnaval de les escoles a l’avinguda Onze de Setembre, protagonitzada pels alumnes de les escoles Mn. Ramon Bergadà i Centcelles. Aquest any, el motiu de les disfresses ha estat relacionat amb el centenari de les escoles públiques a Constantí, que s’està commemorant aquest 2020. Durant la rua, els alumnes van estar acompanyats per la banda de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”.

Les activitat continuaven dissabte al migdia amb la festa del confetti i l’entrega de xumets a la Dragonina, organitzades per l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A. A més, les comparses i entitats guanyadores del concurs de carnaval de l’any passat van organitzar jocs tradicionals i un concurs de disfresses infantil. La jornada va finalitzar amb una botifarrada popular al carrer Major.

La rua de Carnaval es farà aquest dissabte, 29 de febrer
Aquest proper cap de setmana del 29 de febrer i 1 de març serà el que centrarà el gruix d’actes del carnaval. El dissabte dia 29 a la tarda, a partir de les 18 h, i amb sortida des de la plaça de la Generalitat, s’iniciarà la rua pels carrers del poble amb la participació de diverses comparses i entitats del municipi. El recorregut arribarà fins al Pavelló Poliesportiu, on es traslladarà fins a la matinada tota la gresca i la disbauxa de la celebració. A la tarda amb el ball Infantil de disfresses amb l’actuació musical de Kid Dance i posteriorment, després del sopar de motxilla, amb el ball de Carnaval amb l’actuació dels Tarraco Surfers i una sessió a càrrec de Dj Rulu.

Després d’aquesta intensa jornada de dissabte els actes de Carnaval finalitzaran el diumenge 1 de març, amb la processó de l’enterrament del Rei Carnestoltes, que sortirà des del Pavelló Poliesportiu fins arribar al Parc de la Muralla, on tindrà lloc la cloenda de la celebració amb la tradicional cremada del Ninot i una sardinada popular. Durant aquesta cloenda del Carnaval es farà entrega dels premis a les millors comparses, que premiarà amb 400, 300 i 200 euros respectivament, les tres millors comparses participants a la rua.