La rua de les escoles enceta avui els actes del Carnaval a Constantí

Tot és a punt per a l’inici dels actes de carnaval a Constantí, que un any més ha programat dos caps de setmana d’activitats festives. Tot i que els actes centrals com la rua de carnaval i el ball de disfresses arribaran el proper dissabte 29 de febrer, aquest divendres a la tarda es farà ja la tradicional rua de carnaval de les escoles a l’avinguda 11 de Setembre, amb la participació dels alumnes de les escoles Mn. Ramon Bergadà i Centcelles, i amb la col·laboració de la banda l’Escola Municipal de Música “Rafael Gibert Recasens”.

El directors de l’escola Mn. Ramon Bergadà i Centcelles, Fernando Martos i Samuel Montes, han explicat que les disfresses dels alumnes d’aquest any aniran relacionades amb el centenari de les escoles públiques a Constantí.

Fernando Martos, director de l’escola Mn, Ramon Bergadà.
Samuel Montes, director de l’escola Centcelles.

Els directors de les escoles han explicat a Constantí Ràdio que l’elaboració de les disfresses del carnaval d’aquets any ha anat a càrrec dels propis alumnes amb l’ajuda de les seves famílies.

Fernando Martos, director de l’escola Mn, Ramon Bergadà.
Samuel Montes, director de l’escola Centcelles.

D’altra banda, demà dissabte 22 de febrer l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A organitzarà un any més la festa del confetti i una botifarrada popular, a més de l’acte d’entrega de xumets a la Dragonina, activitats totes elles que es realitzaran al carrer Major. A la mateixa hora, els guanyadors dels premis a les millors disfresses de l’any passat realitzaran jocs tradicionals i concurs de disfresses infantils.

El cap de setmana del 29 de febre i 1 de març centrarà el gruix d’actes del carnaval. El dissabte dia 29 a la tarda, a partir de les 17.30 h, tindrà lloc amb la concentració de comparses a la plaça de la Generalitat, des d’on s’iniciarà la rua de carnaval pels carrers del poble amb la participació de diverses comparses i entitats del municipi.

Des de la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Constantí s’informa que ja s’han omplert les places disponibles per participar en el sopar de motxilla que es farà la nit de Carnaval, el 29 de febrer. D’altra banda, us recordem que avui divendres, 21 de febrer, es tanca el termini d’inscripcions per participar com a comparsa a la Rua de Carnaval de Constantí.