Óscar Sánchez: “No podem continuar amb aquesta manca d’informació i de coordinació”

Protecció civil ha activat aquest matí l’alerta del Plaseqcat per una concentració de gas a les instal·lacions de Repsol a la Pobla de Mafumet. Segons ha informat la companyia Repsol en un comunicat l’incident s’ha produït durant una operación habitual de purga d’aigua d’un tanc de cru, que ha provocat un augment dels nivells de sulfhídirc. Novament, les informacions que han arribat des de Protecció Civil han estat contradictòries, i inicialment s’ha demanat el confinament a l’Institut de Constantí, una mesura que s’ha aixecat al cap d’uns minuts. Durant tot el matí s’ha pogut sentir una forta olor des de qualsevol punt del municipi.

Protecció Civil ha informat que les concentracions de producte no eren tòxiques segons els mesuraments dels tècnics de Medi Ambient. En un principi s’ha informat que es tractava de gas fosgè, però posteriorment s’ha rectificat i s’ha parlat de gas sulfhídric. L‘alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, s’ha mostrat molt decebut per la manca d’informació i comunicació, i pel fet que una vegada més els protocols d’actuació i informació han estat contradictoris. Sánchez ha explicat que demanarà un informe al Centre d’Emergències per saber què ha passat.

L’alcalde de Constantí ha demanat amb urgència que la gestió de les emergències químiques torni el més aviat posible al territori.