Constantí convoca el primer Premi Centcelles de Composició

Aquest dijous, 20 de febrer, s’ha fet la presentació de la primera edició del Premi Centcelles de Composició, convocat per l’Associació Amics de la Música de Constantí amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”, el MNAT (Museu Nacional Arqueològic de Tarragona) i el patrocini de REPSOL. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Dolors Fortuny. També hi han estat presents Remei Tell, en representació de l’Associació d’Amics de la Música de Constantí; Josep Boada, director de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”; i el músic Joan Reig.

Remei Tell ha explicat que l’objectiu d’aquesta convocatòria és fomentar la creació musical i difondre les obres musicals dels compositors actuals.

El premi estableix dues categories: la primera a partir dels 18 anys i la segona fins als 17 anys. En aquesta primera edició les obres hauran d’estar escrites per a una formació, amb un màxim de sis intèrprets, conformada per les especialitats instrumentals seleccionades pel propi autor. L’estil, l’escriptura i l’estructura de l’obra és completament lliure i les obres han de ser completament inèdites. No s’han d’haver interpretat, publicat o difós anteriorment. Josep Boada és el director de l’escola municipal de música.

El jurat d’aquest Premi Centcelles de Composició estarà format per professionals en l’àmbit de la música. L’obra premiada en la primera categoria s’estrenarà en un dels concerts del Cicle de Concerts a Centcelles, durant el juliol de 2020. El guanyador d’aquesta categoria rebrà un premi en metàl·lic de 2.000 euros. Pel que fa l’obra premiada en la segona categoria s’estrenarà en algun esdeveniment, a concretar, que tingui lloc a Constantí, durant el mateix any i, del qual, s’informarà amb anel·lació. El guanyador, rebrà un val per valor de 250 euros, per a la compra de material musical.

Les obres guanyadores seran enregistrades i es difondran a través de l’emissora Constantí Ràdio. La data límit de presentació de les partitures, és el dijous, 28 de maig de 2020.