Óscar Sánchez: “Volem que hi hagi més seguretat a la indústria química”

El de Constantí és un dels ajuntaments que s’adhereix i dóna el seu suport a la manifestació convocada aquesta tarda a Tarragona per reclamar més seguretat a la indústria química. El consistori constantinenc ha organitzat un autobús per assistir a la manifestació, que s’iniciarà a les set des de la plaça Imperial Tàrraco. El bus sortirà a les 18.30 h, des de la plaça de les Escoles Velles de Constantí.

Amb el lema «Seguretat, informació i coordinació», els convocants han assegurat que la jornada suposarà «un abans i un després» en la relació dels veïns amb la indústria química. L’alcalde, Óscar Sánchez, ha demanat celeritat en l’aplicació de les mesures acordades per a la gestió de les emergències químiques i ha volgut deixar clar que no es tracta d’una manifestació en contra de la indústria química sinó per reclamar millores i més seguretat.

L’alcalde de Constantí ha tornat a lamentar la manca d’informació i les deficiències en la coordinació dels protocols en l’accident a la planta química d’IQOXE del passat 14 de gener.

La principal reclamació és més seguretat a les empreses químiques, però també s’adrecen a les administracions, especialment la Generalitat, a la qual insten a facilitar més i millor informació a la ciutadania en cas d’emergència química i que dugui a terme més controls a les companyies.