L’alcalde de Constantí exigeix celeritat en l’aplicació de les mesures acordades per la gestió de les emergències químiques

L’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, exigeix celeritat en l’aplicació de les mesures acordades en la reunió del grup de treball sobre les emergències químiques al Camp de Tarragona. La trobada va tenir lloc divendres passat a l’edifici del centre d’emergències 112 de Reus, presidida pel conseller d’Interior de la Generalitat Miquel Buch, i que va comptar amb la participació dels alcaldes i alcaldesses de la demarcació.

Entre les propostes acordades, l’alcalde Óscar Sánchez ha destacat la de dissenyar una xarxa de sensors químics situats entre la indústria i els sectors habitats per poder conèixer de forma automàtica si hi ha risc per a la població per presència d’un núvol tòxic o inflamable abans de la seva arribada a la població, per superar l’actual dependència dels avisos inicials de les empreses afectades a l’hora de prendre decisions operatives. Una proposta que Sánchez veu amb bons ulls però demana que es faci realitat i que es doti el pressupost de la Generalitat d’una partida econòmica per dur-la a terme.

En aquest sentit, l’alcalde de Constantí demana que es comencin a dur a terme accions reals, tenint en compte que ja fa un mes de l’explosió a la planta química d’Iqoxe. Sobre la proposta de reforçar i millorar la informació pública creant nous canals de comunicació directa amb la població mitjançant sistemes d’enviaments massius i geolocalitzats de SMS, Óscar Sánchez creu que és positiva perquè considera que l’avís amb les sirenes ha de ser complementari.

D’entre les propostes acordades en la reunió destaca també la de recuperar una eina de planificació d’emergències específica per al risc químic de Tarragona com el Plaseqta, a mida de la implantació industrial, i dels riscs que comporta.