Les escoles de Constantí participen d’un taller artesà per elaborar capgrossos

Coincidint amb la celebració dels 100 anys d’escoles públiques al municipi, Constantí estrenarà aquest any un nou gegantó que reproduirà la figura d’un mestre d’escola. Aquest nou gegantó servirà de reconeixement a totes aquelles persones que han dedicat la seva carrera professional a la docència a les escoles del municipi i la seva feina compromesa amb la societat constantinenca. L’encarregat d’elaborar aquest nou gegant serà Joan Miró Oró, mestre artesà especialitzat en imatgeria festiva, i que ja va ser l’encarregat de restaurar els Gegants de Constantí, Peret i Tecleta, i també de la construcció de la nova Dragonina.

La nova figura s’incorporarà al seguici festiu constantinenc. El nom del gegantó s’escollirà per votació popular, entre una sèrie de propostes totes elles relacionades amb personatges històrics vinculats amb Constantí. Joan Miró ha explicat al programa “Un dia més” de Constantí Ràdio com serà aquest nou gegantó.

Joan Miró ha explicat com està sent el procés d’elaboració del gegantó i quines tècniques utilitza.

Durant aquestes darreres setmanes el mateix Joan Miró Oró ha fet un taller d’assessorament i tècniques per a l’elaboració de capgrossos amb cartró, amb els alumnes de l’escola Mn. Ramon Bergadà i Centcelles. L’objectiu és que aquests capgrossos que s’elaboraran des de les escoles també s’incorporin al seguici popular per la Festa Major d’estiu.